Coaching (jongeren en jong volwassen) Kopp- kinderen

Weet jij bijzonder goed wat een ander nodig heeft? Voel je je vlot verbonden met de ander, en soms minder goed met jezelf? Weet je niet zo goed hoe je voor jezelf op kunt komen? En is alles al vlot overweldigend voor jou?

Misschien heb/ had jij een bijzondere vader of moeder, waardoor je een ster bent geworden in het aanpassen, afstemmen met anderen.

Soms doet het ook pijn, doordat jij als volwassene wat heftig kan reageren op bepaalde gebeurtenissen. Dit omdat je denkt dat iemand iets op een bepaalde manier bedoeld, en daardoor in een oud mechanisme komt. Dit beïnvloed jouw contact met de ander op een niet- functionele manier. Waardoor jullie beiden merken: de ander bedoeld het goed, en ik bedoel het goed en TOCH loopt het niet prettig in contact.

Van:

 • ogenschijnlijk goed voor elkaar hebben
 • aanpassingsgedrag; wegcijferen en zeer goed kunnen inspelen op de behoeften van de ander
 • weinig zeggen of – durven delen
 • veel zeggen maar niks inhoudelijks
 • schaamte voor ouder(s)
 • gevoelens van eenzaamheid
 • teveel verantwoordelijkheid dragen of op je nemen
 • ontwikkeling van psychische problemen, bv. depressie
 • of/ en een worsteling met eigen identiteit
 • te aardig zijn
 • vlot problemen van de ander aantrekken en dragen
 • belemmeringen in het leren
 • belemmeringen op sociaal gebied
 • bewust geen vrienden meenemen naar huis van ouders, niet met ouders gezien willen worden
 • stoeien rondom opvoeding van jouw eigen kinderen. Merken informatie en/ of vaardigheden hierin te missen
 • Soms: overlevingsmechanismen van fight, fright, freeze blijven actief, waardoor de wezenlijke verandering niet lijkt te komen

Naar:

 • innerlijke rust en ontspanning
 • eigen ik ontwikkeling
 • assertief zijn
 • inzicht in jezelf, wat en wie jij bent en welke waarden en normen er bij jou passen
 • erkenning van de gevoelens die je nog niet durfde of kon uiten, zoals boosheid, angst, frustratie, verdriet, teleurstelling etc.
 • inzicht in familiesystemen en in jouw eigen rol hierin
 • liefdevolle acceptatie en erkenning
  omgang met gevoelens die jij ervaart
 • kracht en minder vermoeidheid
 • jouw eigen hobby’s waar je blij van wordt leren (her)kennen
 • acceptatie van jouw ouder(s) rol
 • contactherstel ouder(s)
 • vertrouwen
 • verbondenheid met jezelf en jouw omgeving

Wanneer beide, of een van je ouders psychische problemen ervaart, heb jij daar als kind van hen mee te maken. Dat betekent dat dit jou ook beïnvloed heeft in wie jij nu bent. Soms kom je er pas veel later achter, dat er iets anders ging bij jou thuis. En dat het contact dat jouw ouders met familieleden en anderen hadden, er ook anders uitzag dan bij andere gezinnen. Soms weet je het al heel lang, dat er iets speelde. Soms weet je het pas in jouw volwassenheid, omdat je je er niet zo mee bezighield of op andere dingen gericht was. Of omdat het zo aan de buitenkant prima leek bij jou thuis. Misschien was het wel taboe, om erover te praten. Voelde je dat er ”iets” was, maar wist je niet precies wat.

Wanneer het bij jou zo was, dat er veel ruimte was voor jouw ouder(s) en weinig tot geen voor jou, dan heb je daarin nog een stuk ontwikkeling te gaan. Misschien had je graag willen vertellen over je gevoelens, of over andere dingen die jou bezighielden. Maar lukte dit niet goed. Dat maakte dat jij veel alleen moest doen. En misschien wel koos om dan maar niks meer te zeggen. Wanneer je volwassen wordt, beïnvloed dit echter je leven op gebied van relaties, werk, en op gebied van zelfontwikkeling.

Wanneer jouw ouders op dit moment nog in je leven zijn, en je hebt er bijvoorbeeld een stuk mantelzorg bij dan is het helemaal lastig om aan jezelf en jouw eigen leven toe te komen.

Wat ik bied is ondersteuning waarin we onderzoeken wat jouw doel, en drijfveren zijn. Waar je blij van wordt. Hoe je jouw leven zou willen vormgeven. Ik ondersteun je graag in jouw proces om dit in jouw leven vorm te geven. In het zoeken en vinden van jouw eigen antwoorden. En dat wat jij nodig hebt, om dit te kunnen doen.

Bij deze vorm van coaching, zal ik naast je staan als gelijkwaardige gesprekspartner. Dit zodat er voldoende ruimte is voor jouw eigen ideeën. Ik heb een niet sturende, onderzoekende houding richting jou. En zal i.p.v. professionele afstand kiezen voor een houding van professionele nabijheid. Mijn coaching kenmerkt zich verder door acceptatie van zowel mijzelf als jou en dat wat jij vertelt en ervaart. We gaan verder kijken dan het cognitieve. Juist door een combinatie te maken van cognitief, mindfulness, beweging en intuïtief werk komen we verder in wat er in jou leeft. Want als jij het met jouw denken en cognitie had kunnen oplossen, was het al opgelost.

We kijken en luisteren naar wat er NU is, en wat er bij jou bovenkomt. Of dat nu komt vanuit jouw verleden of vanuit het nu, maakt daarin geen verschil. We kijken ernaar met acceptatie, mildheid, nieuwsgierigheid en mededogen. Waarbij we vervolgens gaan werken aan begrip als nodig, om daarna naar de wortels te kunnen gaan waar het begon. Zowel in jouw denk- als gedragspatronen. Hiervoor is een stukje moed, lef en geduld nodig van ons beiden.

Wanneer je je doelen helder hebt gekregen, kunnen we een vervolg stap gaan maken, om in beweging te komen.
Wil je meer weten over de mogelijkheden, of/ en ervaren of het klikt, neem dan contact met me op. Op dit moment bied ik telefonische, email- of/ en Skypebegeleiding. Er is een mogelijkheid tussen combineren van wandelcoaching met online- of telefonische coaching.

Soms combineren we een stukje persoonlijke ontwikkeling, met opvoedvragen. Het kan zijn, dat jij door jouw bijzondere gezinssituatie hierin een stuk mist en dit wilt ontwikkelen. Omdat je merk dat je stukjes lijkt te missen in wat jij weet over kinderen en kinderen opvoeden niet zo makkelijk of vanzelfsprekend gaat.

Play ’n Move is ook bekend met het werken met kinderen en volwassenen met AD(H)D en ASS. De begeleiding kan daarom ook bij hen worden ingezet, wanneer ze al een basis hebben opgebouwd door bijvoorbeeld een sociale vaardigheidstraining, TOM- training, individueel traject psychologische begeleiding, assertiviteitstraining. Vanuit die basis kunnen we verder bouwen.

Ervaringen van mensen, die je voorgingen:

”Life isn’t about waiting for the storm to pass… It’s about learning to dance in the rain... Dank je wel voor je ‘danslessen’, je wijze woorden. En het feit dat jij jij bent. Ik ga je missen!”

– Marieke –

”Delia kwam korte tijd bij ons, en heeft zowel met ons zoontje gespeeld, als ons handvaten gegeven. Ik weet nu beter hoe ik met zijn boze buien om kan gaan, wat ik zelf kan doen als ik me niet goed voel en hoe ik hulp kan vragen en krijgen. Onze zoon vond het erg jammer, toen Delia niet meer bij ons kwam om te spelen”

– Elly en Joost –

”In begin probeerde ik je uit. Je bleek heel anders te reageren dan de meeste hulpverleners, waardoor ik me veilig ging voelen. En mijn verhaal durfde te delen. Ook heb ik passende hulp gezocht, door jouw begeleiding”

– Patrick-

”Hoi Delia, Het is me gelukt! I did go on an adventure. Zonder jouw werk was ik waarschijnlijk nauwelijks losgebroken uit de angst voor simpele dingen. En had ik nooit de wat meer volwassenere perspectieven en inzichten kunnen ontwikkelen die ik heb kunnen inzetten”

-Joost-