Over mij

Hoi!

Mijn interesse ligt op gebied van kinderen waarbij grote gevoelens, zoals bv. angst een grote rol speelt. Angst laat zich bij deze kinderen op allerlei manieren zien. Het verschil tussen de buiten- en binnenwereld van deze kinderen is niet duidelijk voor de omgeving. Dit maakt dat er onveiligheid ontstaat. Het samen uitspelen van deze gevoelens, waardoor binnen- en buitenwereld op een lijn komen is waar ik in begeleid. Want dat wat zichtbaar wordt, kan je verwerken en loslaten.

Ook heb ik ervaring met kinderen, jongeren en (jong-)volwassenen met een beperking. Hier gaat de spelbegeleiding m.n. over het aanleren van spelvaardigheid. Echter ook over het verwerken van gevoelens. Ze kunnen dit vaak niet makkelijk vertellen of op andere wijze aangeven, waardoor spel een mooie ingang kan zijn om e.e.a. een plekje te geven. Hierbij is het niet altijd nodig om te weten wat er aan de hand is als volwassene. Juist het uitspelen is voldoende om verder te kunnen.

Ik vind het fijn om te onderzoeken naar wat iemand kan en wat de beginsituatie is. Vanuit daar stapsgewijs verder ontwikkelen om gevoelens, gedachten en gedrag op een lijn te brengen. Zonder druk, en met compassie. Ik geloof in mogelijkheden ontdekken en, af en toe, in veel oefenen. In samen uitzoeken wat er leeft en wat er nog uitgespeeld kan worden. Ontwikkelen van vaardigheden, waar wenselijk en om met pittige gevoelens om te kunnen gaan.

Ik werk graag vanuit: verbinding, speelsheid, duurzaamheid, creativiteit, vrolijkheid, doortastendheid, prikkelen.

Juist die combinatie maakt dat ik kinderen, jongeren en (jong)volwassenen kan helpen om hun spel of gevoelens op gang te brengen en te ontwikkelen. Daarin werk ik graag samen met ouders.

Ik heb trainingen gevolgd over- en gewerkt met spel en leren. Daarna deed ik diverse trainingen rondom communicatie, mindfulness, MBCT, leerstijlen, spelend ontwikkelen, bewustzijnstraining, yoga teacher trainingen, toegepaste gedragsanalyse. Als brug hierin, startte ik met van Reiki 1 en 2, Bio Touch, de basisopleiding tot contactclown en enkele bijscholingen hiervan. Dat samen maakt dat ik een mooie mix kan maken van verschillende stijlen tijdens de spelbegeleiding.

Ik ben verder graag actief in de natuur. Met de kinderen is bewegen en ontdekken in de natuur nog leuker! Het leek me een goed idee om ook andere ouders en kinderen hiermee kennis te laten maken. Vanuit o.a. die behoefte, zijn de bosspeeldagen ontstaan. Ook vind ik het fijn om muziek te maken, schrijf ik graag, en geniet ik van mijn gezin, onze huisdieren, yoga, mensen, en het leven. Tenslotte gaf ik yogales aan zowel kinderen als volwassenen van 2006 tot 2020.

Mijn cv en bezigheden zijn divers. Dit maakt dat ik een rugzak heb met diverse tools die ik kan inzetten voor kinderen in spel, of voor volwassenen met vragen rondom spel(end leren).